Tässä herkullinen ohje Suklaapiirakalle. Tämä resepti sopii makean ystävälle!

Suklainen piirakka syntyy käyttämällä riittävästi eri suklaan makuja, esim. kaakaojauhetta, valkosuklaata ja Marianne-rouhetta!

Ainekset noin 8 annosta

tl
soodaa
tl
vaniljasokeria
6
dl
sokeria
dl
kaakaojauhetta
3
dl
Marianne-rouhetta
3
dl
maitoa
2
dl
voisulaa
4
munaa
Koristeeksi:
100-200
g
valkosuklaata
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri, sokeri, kaakaojauhe ja Marianne-rouhe  keskenään. Lisää jauhoihin maito, voisula ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi.

  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan. Taikinamäärä sopii esimerkiksi korkeareunaiseen, 28 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään vuokaan (taikina kohoaa uunissa jonkin verran). Voit jakaa taikinan myös kahteen matalareunaiseen vuokaan. Paista piirakka uunissa 200-asteessa noin 25 min. Anna piirakan jäähtyä.

  3. Sulata suklaa ja koristele piirakka suklaalla ja nonparelleilla.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä-ohjelman kuulija Petra Portaala, Ollila

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.