Blinit eivät ole ainoa ruoka, johon tattari sopii. Tattarihiutaleilla saat herkullista vaihtelua omenapaistokseen.

Omenapaistoksen voi tehdä muulloinkin kuin syksyllä, valitse vain hapahkoja omenia tai lisää omenien päälle sitruunamehua.

Sitruunamehu auttaa myös omenalohkojen tummumisen estämisessä.

Ainekset uunivuoallinen, noin 6-8:lle annosta

4-5
hapokasta omenaa
100
g
margariinia (tai voita sulatettuna)
1
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
Rahkakastike:
1
tlk
sitruunalla maustettua rahkaa (250 g)
1
tlk
bulgarian jogurttia (2 dl)

Ohje

  1. Lohko kuoritut omenat voideltuun laakeaan uunivuokaan. Ripottele omenoille sitruunamehua, jos haluat, että ne eivät tummu. Sulata rasva kattilassa ja sekoita muut aineet siihen. Ripottele muruseos omenoiden päälle.
  2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min tai nopeammin mikroaaltouunissa täydellä teholla (800 W) 7-10 min.
  3. Valmista rahkakastike sekoittamalla ainekset tasaiseksi kastikkeeksi ja tarjoile tattari-omenapaistoksen kanssa.

VINKKI! Muista myös mahtava, perinteinen kaura-omenapaistos.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.