Ainekset annosta

500
g
naudan-, tai sika-nautajauhelihaa
500
g
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
loraus oliiviöljyä
n.3
dl
ruokakermaa
½
tl
paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria
basilikaa tai oreganoa tuoreena tai kuivattuna
½
ps
juustoraastetta

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Täytä iso kattila vedellä ja laita kiehumaan. Lisää veteen spagetti ja 1 tl suolaa. Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se murumaiseksi, niin että se ruskistuu.
  2. Sillä aikaa, kun jauheliha ruskistuu, pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Lisää kesäkurpitsat jauhelihaseokseen ja anna myös niiden saada vähän väriä. Lisää pannulle myös tomaattimurska ja mausteet. Keitä spagettia 1-2 min vähemmän, kuin pakkauksen ohjeessa.
  3. Lisää jauhelihakastikkeeseen vielä kerma ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä. Valuta spagetit ja kaada ne reilunkokoiseen uunivuokaan. Tarkista kastikkeen maku ja kaada se spagettien sekaan. Sekoita ne keskenään. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä uunissa vielä 10–20 minuuttia. Nauti!
Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.