• Tätä ruokaa voisi suunnitella tarjottavan vieraille esim. vappuna.
  • Bambun versojen tilalla voit käyttää keväällä uutta parsaa, laita se kypsymään kastikkeeseen jo heti alussa.
  • Katkaravut tulee laittaa kastikkeeseen aivan lopussa, jotta ne eivät sitkisty.

Ainekset noin 6:lle annosta

Kastike:
2
rkl
öljyä
½
purjosipulia
4
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1
tl
punapippuria
2
rkl
tummaa sokeria tai fariinisokeria
½
tl
suolaa
3-5
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
mietoa currytahnaa
1
iso omena pieninä kuutioina
1
tlk
bambun versoja (n. 300 g)
400
g
katkarapuja (mieluiten isoja)
1-2
rkl
maissijauhoja

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja keitä Jasmiini Riisi yhtä aikaa, kun valmistat kastikkeen.

  2. Kuullota kastiketta varten purjosipulisuikaleet öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehahtaa.

  3. Suikaloi sillä aikaa omena ja lisää ne kastikkeeseen bambun versojen ja katkarapujen kanssa. Saosta kastike suurustejauhoilla. Tarkista maun voimakkuus mieleiseksi.

  4. Tarjoa keitetyn Myllyn Paras Jasmiini Riisin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.