Hernekeitto on perinteinen suomalainen ruoka, joka on kuulunut ruokapöytiimme jo vuosisatojen ajan. Perinteisesti hernekeitto valmistetaan kuivatuista herneistä ja sianlihasta tai palvikinkusta. Meiramin ja sipulin aromit täydentävät keiton makumaailman, ja porkkana tuo mukaan sopivaa makeutta.

Perinteisen hernekeiton valmistus on helppoa, mutta se vaatii hieman aikaa. Herneet liotetaan yön yli ja keittoa haudutetaan miedolla lämmöllä. Tarjoile keitto sellaisenaan tai lisää rinnalle sinappia ja tuoretta leipää. Tämä hernekeiton resepti on täydellinen valinta viileisiin päiviin ja torstain perinteeksi! 

Kokemuksen kruunaa jälkiruoaksi leivottu Pannukakku!

Ainekset 4 annosta

500
g
kuivattuja herneitä
2
l
vettä
500
g
luutonta sianlihaa tai palvikinkkua
1
kpl
lihaliemikuutio
1
kpl
sipuli
2
kpl
porkkanaa
2
tl
meiramia
suolaa tarvittaessa

Ohje

1. Huuhdo herneet ja liota niitä vedessä yön yli.

2. Valuta vesi ja lisää kattilaan kaksi litraa vettä. Keitä herneitä miedolla lämmöllä noin tunti.

3. Lisää joukkoon kuutioitu sianliha tai palvikinkku, lihaliemikuutio, hienonnettu sipuli sekä porkkanakuutiot. Jatka keittämistä näin tunti ja lisää tarvittaessa vettä. 

4. Mausta valmis keitto meiramilla ja tarvittaessa lisää suolaa.

5. Tarjoile keitto esimerkiksi Myllyn Paras Cocktail-riisipiirakoiden kanssa.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.