Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä 1 paketti sulanutta kauramurotaikinaa isohkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä päälle suikaloidut päärynät ja pähkinärouhe sekä murustettu sinihomejuusto. Kaada päälle kerma-munaseos.
Tee piirakalle halutessasi kansi toisesta paketista kauramurotaikinaa. Kaaviloi taikinasta piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä ja kumoa se leivinpaperin avulla piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30-45 min. Paistoaikaan vaikuttaa se, onko piirakassa kansi vai ei.
Kommentteja ja keskustelua