Ainekset annosta

Pohja:
4
munaa
4
dl
maitoa
2-3
hyppysellistä suolaa
pieni loraus öljyä
Täyte:
1
rs
herkku- tai siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rs
babypinaattia tai tavallista
½-1
pkt
fetaa
ripaus suolaa
mustapippuria
ripaus kuivattua chiliä
½
sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.  Sekoita pohjan aineet keskenään. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pohja uuniin ja paista sitä noin 15 minuuttia.
  2. Tee sillä välin täyte. Silppua sipulit pieneksi ja pilko sienet. Freesaa sipuleita hetki tilkassa öljyä, lisää sienet. Paista niin, että nesteet poistuvat ja saavat vähän väriä. Lisää pinaatti ja jatka paistamista. Lisää sitruunanmehu ja mausteet.
  3. Kumoa pohja leivinpaperille, voit toki myös rullata rullan kumoamatta, mutta mielestäni rullasta tulee kauniimpi, kun sen täyttää niin, että paistopinta jää päällimmäiseksi.
  4. Levitä sienitäyte munakaslevylle, kuten tekisit kääretorttua eli jätä noin ¼ levyn yläosasta täyttämättä. Murustele feta vielä sienitäytteen päälle ja kääri levy rullalle. Nosta vielä uuniin noin 5-10 minuutiksi, niin että myös sisus lämpiää ja maut tasaantuvat.
Resepti:
Vappu Pimiä, MTV Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.