Haettu sivustolta 24.11.2024
- Munakasrulla on hyvä arkiruoka, eikä sen valmistus vie kovin kauan.
- Täytteen aineksia vaihtamalla voit tehdä munakasrullan myös kanasta, jauhelihasta jne.
- Ohra- ja Hiivaleipäjauho yhdessä antavat rullalle hyvän maun, mutta toki vain toistakin voi näistä käyttää pelkästään.
- Lotta Backlund, Kristiina Komulainen ja Arja Elina Laine valmistivat munakasrullan kylmäsavulohella I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
Ainekset 6:lle annosta
6
dl
maitoa
6
munaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
⅓
tl
valkopippuria
Täyte:
200
g
savulohituorejuustoa
20
cm
purjosipulia renkaina
200
g
kylmäsavulohiviipaleita
75
g
rucola-salaattia (1 rasia/ruukku)
1-2
tl
sitruunapippuria
Ohje
-
Valmista ensin munakaslevy. Vatkaa maito ja munat sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vispaa ne muna-maidon joukkoon. Kaada seos voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Pilko täytteet pohjan paistuessa uunissa. Kumoa levy paiston jälkeen leivinpaperille niin, että päällyspuoli jää alle.
-
Levitä täytteen ainekset kerroksittain hetken jäähtyneelle munakkaalle ja kääri mahdollisimman tiiviisti rullalle. Nosta rulla leivinpaperin avulla uunipellille. Tarjoile sellaisenaan tai esim. raikkaan salaatin kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua