Sienikastike on maukas lisuke, joka valmistuu helposti tuoreista sienistä, kermasta ja yksinkertaisista mausteista. Tämä kastike tuo metsän maut suoraan lautasellesi ja sopii täydellisesti pastan kanssa nautittavaksi.
Ainekset 4 annosta
1
l
kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita (n. 300 g)
Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sieniä kuivalla pannulla, kunnes kaikki niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Lisää pannulle vehnäjauhot ja paista hetki. Lisää vesi ja kerma. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa pasta keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.
Kommentteja ja keskustelua