Haettu sivustolta 22.11.2024
Sienikastike on maukas lisuke, joka valmistuu helposti tuoreista sienistä, kermasta ja yksinkertaisista mausteista. Tämä kastike tuo metsän maut suoraan lautasellesi ja sopii täydellisesti pastan kanssa nautittavaksi.
Ainekset 4 annosta
1
l
kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita (n. 300 g)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1½
dl
vettä
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
rku
lehtipersiljaa tai ruohosipulia
Tarjoiluun
75
g
parmesaania
Ohje
- Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuullota sieniä kuivalla pannulla, kunnes kaikki niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä.
- Lisää pannulle vehnäjauhot ja paista hetki. Lisää vesi ja kerma. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa pasta keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.
Resepti:
Mika Rampa
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua