Sienikastike on maukas lisuke, joka valmistuu helposti tuoreista sienistä, kermasta ja yksinkertaisista mausteista. Tämä kastike tuo metsän maut suoraan lautasellesi ja sopii täydellisesti pastan kanssa nautittavaksi.

Ainekset 4 annosta

1
l
kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita (n. 300 g)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
dl
vettä
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
rku
lehtipersiljaa tai ruohosipulia
Tarjoiluun
75
g
parmesaania

Ohje

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuullota sieniä kuivalla pannulla, kunnes kaikki niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä.
  3. Lisää pannulle vehnäjauhot ja paista hetki. Lisää vesi ja kerma. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele hienonnetuilla yrteillä. Tarjoa pasta keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa. 
Resepti:
Mika Rampa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.