Lähi-idässä ja etenkin Pohjois-Afrikan maissa syödään shakshukaa, mausteisessa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia. Huomattavasti ruokaisamman shaksukan saat lisäämällä joukon jatkeeksi ohraa.
Lämmitä öljy leveällä pannulla. Lisää mausteet ja valkosipuli. Paista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan.
Lisää pannulle ohrasuurimot ja sekoita hyvin niin, että suurimot saavat kunnolla mausteita ja öljyä pinnoilleen. Kaada pannulle vesi ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpö lempeäksi. Anna hautua kannen alla välillä sekoittaen, kunnes vesi alkaa olla kokonaan imeytynyt suurimoihin, noin 35 minuuttia.
Tee pannulle ohra-tomaattikastikkeen sisään kolme reikää, ja riko niiden päälle kananmunat. Peitä kannella ja anna munien kypsyä 5-6 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kommentteja ja keskustelua