Ainekset noin 8:lle annosta
Ohje
-
Keitä pastaa ”al dente” eli 2 min vähemmän kuin pakkauksen ohje lisäkepastaksi. Huuhdo makaronit ja valuta lävikössä.
-
Valmista yhtä aikaa valkokastike kiehauttamalla rasvassa jauhot ja lisäämällä muut aineet, mausta. Muista, että savukala tuo ruokaan suolaa.
-
Annostele pasta syviin uunin kestäviin lautasiin tai isoon laakeaan uunivuokaan (esim. lasagnevuokaan) ja lisää lohisuikaleet ja kastike päälle painellen pastan sekaan. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta.
-
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes kuorrutuksen väri on kullankeltainen n. 15-20 min. Kuorrutuksen voi tehdä myös ruskistavassa mikroaaltouunissa.
VINKKI: Tämä ohje on 8:lle, mutta 4:lle riittää kahteen ruokailukertaan. Vuoka toimii lämmitettynä seuraavana päivänä. Tai voit käyttää vain puolet ohjeesta paistokseksi eli 4:lle uunissa ja jättää puolet seuraavan kerran ruoaksi, esim. sekoittaa lohet kastikkeeseen. Näin saat 2 eri ruokaa.
Kommentteja ja keskustelua