Pellillinen piirakkaa on mukava iltapala kesäviikonloppuun.

Se syntyy kätevästi isolle lehtitaikinalevylle, joka riittää koko uunipannulle. Jos vielä löydät pakastimesta joulutaikinoita, käytä ne viimeistään nyt pois!

Voit käyttää piirakkaan savulohta tai itse ongittuja kaloja (ja jopa savustettuja). Myös äyriäisiä voi käyttää piirakkaan.

Parsa tuo mukavan alkukesän tuulahduksen piirakkaan, mutta mikäli sitä ei ole saatavilla, myös säilykeparsa sopii.

Sinihomejuuston ystävät voivat lisätä piirakkaan sinihomejuustoa.

Ainekset uunipellillinen, noin 35 palaa annosta

Täyte:
500
g
savulohta suikaleina
1
purjosipuli (n. 200 g)
1
tlk
aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/360 g)
n.300
g
vihreää tai valkoista parsaa (voi olla myös säilyke)
200
g
sinihome- tai valkosipulituorejuustoa
3
dl
ruokakermaa
3
munaa
½
tl
valkopippuria
1
tl
sitruunapippuria (suolatonta)
(4-6
valkosipulinkynttä)
½
dl
tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)

Ohje

  1. Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan vielä vähemmän isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunissa n. 10 min.
  2. Levitä piiraan pohjalle lohisuikaleet, purjosipulirenkaat, pieniksi hakatut aurinkokuivatut tomaatit ja kuorittu parsa paloina. Sekoita tuore- tai sinihomejuusto kermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35-40 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

VINKKI: Voit käyttää kalan tilalla/lisäksi myös äyriäisiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.