Jos etsit vinkkejä edulliseen leivontaan, olet saapunut oikean reseptin pariin. Haastoimme Someleipurit 2024 suunnittelemaan edulliset reseptit kotimaisen satokauden parhaista paloista. Jenna Saarilahti (@kinuskisydan) valitsi pääraaka-aineekseen kotimaiset luumut ja leipoi niistä helppoja satokausipasteijoita. Suutuntumaa makeat pasteijat saavat paahdetusta pistaasista. Nami!

"Pasteijoiden kaikki raaka-aineet maksoivat yhteensä 12,89 €. Valitsin pääraaka-aineeksi luumun, sillä sesongin aikaan niitä saa edullisesti kaupasta tai parhaassa tapauksessa suoraan omasta pihasta. <3 Katson leipoessani hintoja aika tarkkaan ja suosin aina suomalaista mahdollisuuksien mukaan. Hyödynnän paljon sesongin marjoja ja hedelmiä leivonnassa."

Ota Jennan resepti testiin, kun haluat herkutella edullisesti ja itse leipoen!

Ainekset 10 annosta

Täyte:
8
luumua
1
dl
vettä
1
dl
ruokokidesokeria
1
tl
kardemummaa
200
g
pistaasipähkinöitä
Voiteluun:
1
kananmuna
Pomadakuorrute:
0,5
dl
tomusokeria
vettä

Ohje

  1. Ota Myllyn Paras Voitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Poista luumuista kivet ja paloittele luumut.
  3. Mittaa kattilaan vesi, ruokokidesokeri ja kardemumma. Lisää luumut ja anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan. Nosta seos sitten jäähtymään.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 °C asteeseen.
  5. Poista pistaasien kuoret ja rouhi pähkinät muruksi.
  6. Levitä pistaasit pellille ja paahda uunissa noin 7 minuuttia (vahdi pähkinöitä, sillä ne palavat herkästi). Pähkinöiden on tarkoitus saada hieman ruskeaa pintaa.
  7. Nosta uunin lämpötila 225 °C asteeseen.
  8. Puolita sulaneet voitaikinalevyt.
  9. Siivilöi luumutäyte (nesteen voit kaataa pois, et tarvitse sitä enää).
  10. Laita luumutäytettä taikinaneliön toiselle laidalle ja ripottele päälle paahdettua pistaasirouhetta (säästä pistaasirouheesta osa koristeluun).
  11. Sulje pasteija niin, että siitä muodostuu kolmio ja painele reunat haarukalla kiinni.
  12. Voitele pasteijat munalla ja paista 225 °C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  13. Valmista tomusokerista ja vedestä pomada sekoittamalla ne yhteen.
  14. Pursota pomadalla ohuet raidat jäähtyneiden pastejoiden päälle ja viimeistele lopulla pistaasirouheella.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.