Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kauralese, mausteet, öljy ja jauhot ja alusta hyväksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta paksu, pitkä tanko ja jaa se n. 30 osaan. Leivo paloista n. 20 cm:n pituisia nauhoja ja solmi ne yksinkertaisiksi solmuiksi uunipellille kohoamaan. Voit myös laittaa palaset suoraan pellille "palasämpylöiksi" tai leipoa tavallisia pyöreitä sämpylöitä.
Voitele hyvin kohonneet leivonnaiset vedellä ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.
VINKKI: Voit lisätä taikinaan 2-3 rkl sienirouhetta. Lisää se heti alussa taikinaan.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Ohjeen yläkulmassa lukee määrä. n. 30 kpl. Määrä on tietysti myös hyvin paljon tekijän käsissä, riippuen paljolti siitä miten isoja solmuja tekee. Terveisin, Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta