Katso video ohjeen alta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!

Ainekset noin 30 kpl annosta

8
dl
vettä
50
g
hiivaa
2
rkl
fariinisokeria
2
tl
suolaa
(1-2
rkl
kuminaa)
50
g
öljyä (½ dl)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kauralese, mausteet, öljy ja jauhot ja alusta hyväksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

  2. Leivo taikinasta paksu, pitkä tanko ja jaa se n. 30 osaan. Leivo paloista n. 20 cm:n pituisia nauhoja ja solmi ne yksinkertaisiksi solmuiksi uunipellille kohoamaan. Voit myös laittaa palaset suoraan pellille "palasämpylöiksi" tai leipoa tavallisia pyöreitä sämpylöitä.

  3. Voitele hyvin kohonneet leivonnaiset vedellä ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

VINKKI: Voit lisätä taikinaan 2-3 rkl sienirouhetta. Lisää se heti alussa taikinaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.