Käytä leivässä haluamiasi juureksia tai valmista kaupan juuressosetta.
Kikherneet tuovat proteiinia leipään ilman maitotuotteita, kikherneitä myydään tölkeissä liemen kanssa. Tähän sopii mikä tahansa valmiste, mutta huomioi nesteen määrä, joka jauhetaan mukaan, onko siis kikhernetölkki 300 vai 400 g.
Jauha herneet sauvasekoittimella hienoksi liemineen, lisää seokseen vettä niin, että sinulla on ½ litraa löysää survosta. Kuumenna se kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa.
Kuumenna myös juuressoseet, yhteensä toinen puoli litraa, kädenlämpöiseksi.
Ohje on siis kooltaan 1 litran nesteeseen tehtävä hiiva-juuritaikina eli sitä on reilusti, joten valmiita leipiä/leipäsiä tulee paljon, jolloin niitä kannattaa pakastaa, koska itse leivottu leipä on parasta tuoreeltaan.
Samalla kertaa on taloudellista leipoa reilu määrä leipää. Toki voit tehdä myös puoli annosta, eli kaikkia aineksia tulee silloin taikinaan puolet.