Tämän kätevän reseptin mukaan Runebergin tortuista valmistetaan helposti pakastetaikinasta valmistuva lehtevä versio – se syntyy Myllyn Paras Voitaikina-, Lehtitaikina- tai Torttutaikinalevyistä. Jos käytät lehtitaikinaa, valitse palmuöljytön paketti, jolloin siinä on 5 kpl paksuja lehteviä levyjä.
Runebergin tortun makuun suunniteltu täyte rullataan lehtevän taikinan sisään. Rullat paistetaan muffinipellillä tai -vuoissa, kostutetaan ja koristellaan klassisten Runebergin torttujen tapaan.
Ainekset 10 annosta
Ohje
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa kaikki muut täytteen ainekset keskenään paitsi marmeladi tasaiseksi ja paksuhkoksi tahnaksi.
Kauli tai venytä sulaneet taikinalevyt n. 25 cm pitkiksi. Leikkaa ne taikinapyörällä tai terävällä veitsellä kahtia ja saat jokaisesta levystä 2 kpl n. 5 cm x 25 cm levyä.
Jaa täyte suikaleille ja levitä ohueksi kerrokseksi lastalla. Levitä päälle ohut kerros vadelmamarmeladia. Kierrä jokainen päällystetty suikale rullaksi ja sulje rulla nipistäen reuna kiinni rullaan. Aseta rullat pystyyn muffinipellin koloihin tai korkeisiin muffinivuokiin.
Paista tortut 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 25–35 minuuttia kypsiksi.
Irrota rullat vähän jäähtyneinä vuoistaan. Kostuta kypsät tortut maustetulla sokerivedellä. Sokerivettä voi valuttaa pikkulusikalla hitaasti torttujen pintaan tai kostutuslientä voi lusikoida muffinipellin koloihin ja nostaa tortut päälle kostumaan.
Levitä vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele hillon ympärys pursottamalla sokerivesikuorrutteesta rengas.
Kommentteja ja keskustelua