Saat kekseistä kauniin muotoisia esimerkiksi sydänmuotilla.
Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa.
Ainekset 25 kpl annosta
1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
1-2
silputtua kevätsipulia varsineen
200
g
lämminsavustettua lohta tai graavilohta
1
retiisinippu
1
tl
sitruunapippuria
200
g
kevyt fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
½
dl
silputtua tuoretta basilikaa
100
g
voimakkaanmakuista juustoraastetta
Ohje
Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). Kauli taikina ohueksi.
Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sydämien päälle sipulirenkaita, lohisuikaleita, retiisirenkaita sekä fetakuutioita.
Ripottele pinnalle sitruunapippuria ja juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
VINKKI: Kokeile keväällä lisäksi keitettyä vihreää parsaa sydämien päälle.
Kommentteja ja keskustelua