Haettu sivustolta 24.11.2024
Voit käyttää pizzataikinaan myös ruisjauhoja.
Tässä on käytetty puolet Ruisjauhoja ja puolet Pizzajauhoja.
Tai kokeile tehdä pizza Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina -pohjaan.
Ainekset 2 isoa tai 4 pienempää pizzaa annosta
2
dl
vettä
15
g
hiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
1
tlk
(400 g) tomaattimurskaa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
rosmariinia
1
rkl
oreganoa
1
tl
mustapippuria
n.100
g
kylmäsavuporoviipaleita
100
g
savujuustoa ohuina viipaleina
2
punaista paprikaa viipaleina
100
g
punasipulia viipaleina
2-3
dl
pizzajuustoraastetta
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat.
- Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.
VINKKI: Voit myös käyttää pohjaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Kokeile täytteeksi savumuikkuja.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua