Voit käyttää pizzataikinaan myös ruisjauhoja.

Tässä on käytetty puolet Ruisjauhoja ja puolet Pizzajauhoja.

Tai kokeile tehdä pizza Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina -pohjaan.

Ainekset 2 isoa tai 4 pienempää pizzaa annosta

2
dl
vettä
15
g
hiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
1
tlk
(400 g) tomaattimurskaa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
rosmariinia
1
rkl
oreganoa
1
tl
mustapippuria
n.100
g
kylmäsavuporoviipaleita
100
g
savujuustoa ohuina viipaleina
2
punaista paprikaa viipaleina
100
g
punasipulia viipaleina
2-3
dl
pizzajuustoraastetta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pizzajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pizzapohjaa. Kohota pohjat.
  2. Valuta tomaattimurska ja sekoita siihen mausteet. Levitä tomaattimausteseos pizzapohjille. Ripottele päälle täytteet ja viimeiseksi juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla kypsäksi n. 15 min.

VINKKI: Voit myös käyttää pohjaksi valmista pakaste-Ruistaikinaa. Kokeile täytteeksi savumuikkuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.