Sulata piirakkataikina ja jaa se 8 osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi, halkaisija 16–18 cm. Paista miedohkolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin niin, että taikina saa vähän väriä, mutta ei kuitenkaan kuivu.
Taita heti paiston jälkeen kouruiksi eli tacojen muotoon laskemalla tacot suoraan pannulta pienen litteän pullon päälle (tai taita folion tms. avulla). Kuumenna täytettä varten rasva pannulla, lisää silputtu sipuli, puhdistetut sienet ja hienonnettu chilipaprika ja pippuria.
Paista hetki, ota pois liedeltä, lisää pilkottu savulohi. Voit käyttää myös raakaa kalaa (+suolaa), paista kala tällöin seoksen joukossa kypsäksi. Levitä täyte tacojen sisään. Sekoita timjamikastikkeen ainekset ja tarjoile kastiketta tacojen kanssa.
VINKKI: Lämminsavulohen tilalle sopii muukin savustettu kala, esim. muikut. Jos et pidä sienistä, voit käyttää esim. artisokansydämiä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".
Kommentteja ja keskustelua