Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinasta voi tehdä runsaskuituisia ja maukkaan viljaisia tacoja.

Paista ensin tacokuoret ja lisää täyte vasta paistamisen jälkeen. Älä paista tacoja liikaa, jotta ne taipuvat muotoonsa.

Taivuta tacot litteän pullon tai foliolla päällystetyn paperin päälle käännettynä, aseta ne siihen suoraan pannusta jäähtymään.

Kun teet pienempiä tacoja, saat mukavaa napostelevaa illanistujaisiin.

Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä herkullisia tacoja Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset 8 kpl annosta

Pohjat:
Savukalatäyte:
1
rkl
öljyä tai margariinia
1
salottisipuli
½
l
sieniä, esim. suppilovahveroita tai kantarelleja
1
chilipaprika
1
tl
sitruunapippuria
250
g
savukalaa, esim. lämminsavulohta
Timjamikastike:
2
dl
ranskankermaa
3
oksaa tuoretta timjamia silppuna
½
tl
suolaa
2
rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Sulata piirakkataikina ja jaa se 8 osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi, halkaisija 16–18 cm. Paista miedohkolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin niin, että taikina saa vähän väriä, mutta ei kuitenkaan kuivu.

  2. Taita heti paiston jälkeen kouruiksi eli tacojen muotoon laskemalla tacot suoraan pannulta pienen litteän pullon päälle (tai taita folion tms. avulla). Kuumenna täytettä varten rasva pannulla, lisää silputtu sipuli, puhdistetut sienet ja hienonnettu chilipaprika ja pippuria.

  3. Paista hetki, ota pois liedeltä, lisää pilkottu savulohi. Voit käyttää myös raakaa kalaa (+suolaa), paista kala tällöin seoksen joukossa kypsäksi. Levitä täyte tacojen sisään. Sekoita timjamikastikkeen ainekset ja tarjoile kastiketta tacojen kanssa.

VINKKI: Lämminsavulohen tilalle sopii muukin savustettu kala, esim. muikut. Jos et pidä sienistä, voit käyttää esim. artisokansydämiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.