Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Kasvistäyte:
2
rkl
voi-öljyseosta
15
cm
purjosipulia
2
porkkanaa tai punajuurta ohuina suikaleina
150
g
fenkolia suikaleina
1
tl
kuminaa
1
tl
rakuunaa
1
tl
mustapippurirouhetta
½
tl
yrttisuolaa
250
g
ricotta- tai tuorejuustoa
1
suippopaprika (punainen)
50
g
parmesaanilastuja

Ohje

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella.
  2. Valmista täyte: paista pannulla rasvassa purjosipulit sekä porkkana- tai punajuuri- ja fenkolisuikaleita, mausta kuminalla, rakuunalla, mustapippurirouheella ja yrttisuolalla. Lisää lopuksi tuorejuusto.
  3. Levitä täyte hieman jäähtyneenä piirakkapohjalle. Leikkaa päälle paprikarenkaita.
  4. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää parmesaanilastuja piirakan päälle paiston puolivälissä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.