Ainekset laakea iso uunivuoallinen (esim. n. 40 x 25 cm) annosta
Ohje
-
Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pohjataikina sekoittamalla ruisjauhot pehmeään rasvaan ja sekoittamalla muut ainekset sekaan tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kylmään kovettumaan ja valmista täyte.
-
Ruskista kasarissa/isolla pannulla fileesuikaleet ja sipuli ja mausta hyväksi. Lisää pannulle juusto sekä kypsät ohrasuurimot, paprikakuutiot sekä kerma. Ota kasari pois liedeltä, lisää maustekurkku kuutioina ja munat.
-
Painele puolet taikinasta voidellun isohkon laakean uunivuoan pohjalle tasaiseksi, voit käyttää myös piirakkavuokaa. Laita pohja 200-asteisen uunin alimmalle tasolle paistumaan n. 10 min. Kaaviloi sillä aikaa toinen puoli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi ohueksi levyksi.
-
Kaada täyte esikypsän piirakkapohjan päälle paksuksi kerrokseksi. Pyöreään piirakkavuokaan riittää täytettä n. ⅔ ohjeen määrästä, riippuen vuoan koosta. Kumoa leivinpaperin avulla taikinalevy kanneksi piirakalle. Voitele munalla. Tee kanteen viiltoja veitsellä koristeeksi. Jatka paistamista 25-30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.
Kommentteja ja keskustelua