Rievä on ohraista perinneleipää, eikä sen teko ole kovin monimutkaista.

Rievä leivotaan hyvin löysästä taikinasta ja paistetaan korkeassa lämpötilassa.

Rievä on parhaimmillaan tuoreena.

Ainekset 3 kpl annosta

Ohje

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaksi.

  2. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 3 pyöreää matalahkoa leipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele.

  3. Paista leipiä 250-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin ruskeiksi. Pehmeän pinnan saat leiville pitämällä niitä leivinliinan alla uunista oton jälkeen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

KATI NAPAN VINKKI:

Puolita annos ja leivo kaksi pienempää leipää, jos ruokailijoita on vähän. Ohraleipä on parhaimmillaan tuoreena. Jos haluat rievään vähän karkeutta, vaihda 3-4 rkl ohrajauhoja samaan määrään Myllyn Paras Rikottuja Esikypsennettyjä Ohrasuurimoita.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.