Haettu sivustolta 2.11.2024
Ainekset 4 kpl annosta
Rieskat:
½
dl
maissijauhoja
½
tl
suolaa
2
dl
paksua jogurttia (100 g, esim. kreikkalaista), kaurajogurttia tai kermaviiliä
2
rkl
rypsiöljyä
1
muna
Paistettava täyte:
2
pientä sipulia
1
rkl
rypsiöljyä
150
g
härkistä, nyhtökauraa, oumphia tai broilerisuikaleita
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
75
g
hedelmää kuutioina (persikkaa, mangoa tai nektariinia)
Lisäksi täytteeksi:
4-6
rkl
salsakastiketta
n. 100
g
rapeaa salaattia
n. 1
dl
paksua jogurttia (100 g, esim. kreikkalaista), kaurajogurttia tai kermaviiliä
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen.
- Valmista ensin rieskat, varaa aineet, kulho ja puuhaarukka esille.
- Mittaa durumvehnäjauhot kulhoon. Lisää joukkoon maissijauhot ja suola, sekoita.
- Lisää kuivien aineiden joukkoon jogurtti tms., rypsiöljy ja muna.
- Sekoita pehmeäksi taikinaksi.
- Jaa taikina 4 nokareeksi leivinpaperin päälle uunipellille.
- Levitä nokareet halkaisijaltaan n. 15 cm:n mataliksi, pyöreiksi rieskoiksi.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että pintaan tulee hieman ruskeita pilkkuja. Älä paista rieskoja liian kuiviksi, ne saavat jäädä pehmeiksi.
- Valmista paistettava täyte, varaa täyteaineet ja paistinpannu esille.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja kasvisvalmiste tai broilerisuikaleet.
- Mausta: mittaa mukaan suola ja rouhittu mustapippuri.
- Paista seos kypsäksi tai lämmitä kypsä raaka-aine.
- Kuutioi valitsemasi hedelmä: persikka, mango tai nektariini.
- Lisää hedelmäkuutiot vielä hetkeksi pannulle.
- Täytä rieska: varaa loput täytteeksi tulevat aineet esille.
- Levitä kypsälle kuumalle rieskalle salsakastiketta, revittyä salaattia ja juuri paistettua täytettä.
- Lusikoi jokaisen täytteen päälle vielä paksua jogurttia, kaurajogurttia tai kermaviiliä.
- Taita wrappi rullaksi, voit käyttää apuna cocktailtikkuja.
- Nauti valmis rieskawrappi heti kuumana.
Vinkki: Samaan tapaan voit valmistaa wrappiin lihatäytteen kebablihasuikaleista tai juustotäytteen grilli- ja/tai sinihomejuustolla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua