Ohessa on vadelmille, lakoille tai herukoille raikas tortturesepti.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta

2
munaa
½
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
banaani
Kostutukseen:
n.1
dl
vadelma- ja/tai lakkamehua
Kypsän tortun päälle:
1+1
dl
vadelma- ja/tai lakkamehua
1
dl
hyytelösokeria
2
dl
vadelma- ja/tai lakkasurvosta tai hilloa
n.5
dl
vadelmia ja/tai lakkoja

Ohje

  1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mehulla.
  3. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä.
  4. Levitä sillä aikaa täyte tortulle. Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja, niin että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.
  5. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita, laita tällöin puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.