Ohessa on vadelmille, lakoille tai herukoille raikas tortturesepti. Tortussa on rasvaton pohja ja lisäksi se on kuitupitoinen - pohjaan on lisätty Myllyn Paras Leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän leseitä. Laita pohjan päälle marjat ja voit nautiskella torttua hyvällä omallatunnolla!
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mehulla.
Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä.
Levitä sillä aikaa täyte tortulle. Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja, niin että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.
Laita torttu jääkaappiin hyytymään.
VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita, laita tällöin puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Laitoin torttupohjan päälle sekamarjahilloa ja päälle pelkkiä vadelmia. Tuli tosi hyvää! Ja vieläpä ilman lisättyä rasvaa! Erittäin hyvä ohje. Teen varmasti toistekin.