Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mehulla.
Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä.
Levitä sillä aikaa täyte tortulle. Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja, niin että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.
Laita torttu jääkaappiin hyytymään.
VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita, laita tällöin puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia
Laitoin torttupohjan päälle sekamarjahilloa ja päälle pelkkiä vadelmia. Tuli tosi hyvää! Ja vieläpä ilman lisättyä rasvaa! Erittäin hyvä ohje. Teen varmasti toistekin.