luumusosetta, omenasosetta tai muuta hedelmäsosetta
n. 5
dl
luumuja, sharon-hedelmiä, mangoa tai persikoita
Täytteeksi ja päälle:
4
dl
vaahtoutuvaa kermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tlk
sitruunarahkaa (2 x 200 g)
Koristeeksi:
luumuja, sharon-hedelmiä, mangoa tai persikoita ym.
Ohje
Sulata kauramurotaikinaa huoneenlämmössä vajaa tunti. Jaa levyt kahtia ja kauli näistä yhteensä 3 isoa (halkaisija n. 22 cm) pyöreä ohutta keksilevyä leivinpaperin päällä, esim. lautanen on hyvä muotti. Taikina jää yli ½ pakettia, leivo siitä kaurakeksejä.
Kypsennä keksikakkupohjia yksi kerrallaan 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 min. Jäähdytä pohjat.
Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, sekoita rahka joukkoon.
Kokoa kakku tarjottimelle. Levitä keksipohjalle sosetta, hedelmäpaloja ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle, tee muut kerrokset samoin. Eri kerroksiin voit käyttää eri soseita ja eri hedelmiä. Laita päällimmäiseksi pelkkää rahkaseosta
Koristele hedelmin. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata. Mikäli tarjoat kakun heti, kostuta levyjä hieman.
VINKKI: Eri hedelmillä saat erinäköisen ja erimakuisen keksikakun. Käytä kunkin satokauden raikkaita tuotteita.
Kommentteja ja keskustelua