Keksikakku on helppo tapa valmistaa täytekakku ilman munavaahdon vatkausta.

Kaurakeksipohjat antavat täyteläistä makua kakulle.

Jos haluat rapean kakun, nauti kakku melko pian kun se on valmis. Jos haluat pehmeämmän kakun, kostuta levyjä tai säilytä kakkua yön yli jääkaapissa.

Katso, että hedelmät ovat kypsiä, raa’at sharonit ja mangot eivät ole hyviä kakussa.

Halutessasi voit maustaa hedelmäpaloja pitämällä niitä hetken mieleisessä liköörissä tai sherryssä.

Ainekset noin 12:lle annosta

Kaurakeksipohjat:
Väliin:
2-3
dl
luumusosetta, omenasosetta tai muuta hedelmäsosetta
n. 5
dl
luumuja, sharon-hedelmiä, mangoa tai persikoita
Täytteeksi ja päälle:
4
dl
vaahtoutuvaa kermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tlk
sitruunarahkaa (2 x 200 g)
Koristeeksi:
luumuja, sharon-hedelmiä, mangoa tai persikoita ym.

Ohje

  1. Sulata kauramurotaikinaa huoneenlämmössä vajaa tunti. Jaa levyt kahtia ja kauli näistä yhteensä 3 isoa (halkaisija n. 22 cm) pyöreä ohutta keksilevyä leivinpaperin päällä, esim. lautanen on hyvä muotti. Taikina jää yli ½ pakettia, leivo siitä kaurakeksejä.
  2. Kypsennä keksikakkupohjia yksi kerrallaan 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 min. Jäähdytä pohjat.
  3. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, sekoita rahka joukkoon.
  4. Kokoa kakku tarjottimelle. Levitä keksipohjalle sosetta, hedelmäpaloja ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle, tee muut kerrokset samoin. Eri kerroksiin voit käyttää eri soseita ja eri hedelmiä. Laita päällimmäiseksi pelkkää rahkaseosta
  5. Koristele hedelmin. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata. Mikäli tarjoat kakun heti, kostuta levyjä hieman.

VINKKI: Eri hedelmillä saat erinäköisen ja erimakuisen keksikakun. Käytä kunkin satokauden raikkaita tuotteita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.