Tee leivospohjat kätevästi valmiista kauramurotaikinasta, siinä on enemmän viljaista makua ja kuitua kuin tavallisessa murotaikinassa.
Vuoiksi sopivat perinteiset leivosvuoat, mutta helpoiten leivospohjat irtoavat silikoni- tai foliovuoista.
Sitrusmousse on kevyttä herkkua leivosten päällä, voit myös vaihtaa täytteenä käytettävän lemon curdin sijaan lastenruoista sopivan marja- tai hedelmäsoseen.
Ota taikina sulamaan ja jaa se 8-10 osaan ja taputtele palaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
Valmista mousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese ja raasta sitruunan ja limen kuoret talteen. Purista mehu, kuumenna kiehuvaksi, ota pois liedeltä tai mikrosta. Puristele liivatteet pois kylmästä vedestä ja sulata ne kiehuvaan mehuun. Jätä hieman jäähtymään.
Vatkaa munanvalkuaiset erikseen vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa vaniljakastike, lisää joukkoon koko ajan vatkaten rahka, hieman jäähtynyt liivatemehu nauhana, sitruslikööri, raastetut sitruskuoret ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto.
Levitä leivospohjille lemon curdia ja sen päälle sitruuna-limemoussea. Koristele rakeilla ja mintun oksilla. Siirrä leivokset viileään jähmettymään ainakin tunniksi.
VINKKI: Voit myös valmistaa leivokset keväämmällä raparperihillokkeella.
Kommentteja ja keskustelua