Metsästä kerätyistä tai torilta ostetuista marjoista syntyy helposti ja nopeasti tämä mustikka-vadelmapiirakka. Piirakan täytteeseen voit käyttää joko kermaviiliä, smetanaa, tai kerma-rahkaseosta. Lopputulos on kuitenkin aina pehmeä ja herkullinen.
Ainekset n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka, noin 8 annosta
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle mustikat, vadelmat ja kermaviili smetana tai kerma-rahkaseos, johon on sekoitettu muna ja sokerit.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
VINKKI: Vaihteluna kermaviilin tilalle voit kokeilla esimerkiksi Philadelphia-tuorejuustoa.
Kommentteja ja keskustelua