Tämän saaristolaisleivän leivonta ei ole niin vaikeaa kuin voisi ajatella. Ohje on helppo, siinä ei ole paljoa monimutkaisia vaiheita.
Helpoimmalla saat leivottua leivän pitkulaiseen, esim. silikoniseen vuokaan tai isoihin muffinivuokiin. Tällöin taikinan voi jättää aika löysäksi ja sen voi vain kaataa paistoastioihin.
Uutena ideana on leipoa tummaa leipää muffinisämpylöiksi. Leipä sisältää paljon tummia jauhoja, puolukkaa ja kaljamaltaita. Kuitua leivästä tulee mukavasti ja vatsa pysyy kylläisenä.
Ainekset 2 kpl pitkulaisessa vuoassa tai 24 sämpylää annosta
Hiivaleipäjauhoja ei kaapissa ollut, joten laitoin grahamjauhoja tilalle. Puolukan ajoin sauvasekottimella hienoksi ja se sekaantui leipään hyvin. Hyvänmakuista ja -näköistä leipää.
Olen leiponut monta kertaa tätä leipää. Leivon pitkulaiseen vuokiin sen. Puolukka antaa hienon maun. Perheemme lempileipää. Erittäin hyvää, suosittelen!!