Piimä- tai jogurttipohjainen taikina on helppo ja nopea tehdä. Muruseos pinnalla antaa makua.

Ohjeessa on runsaasti neljän viljan hiutaleita, jotka tuovat mukavasti kuitua piirakkaan.

Ainekset uunipellillinen annosta

dl
kookoshiutaleita
2
dl
sokeria
4
dl
piimää tai jogurttia
tl
soodaa
2
munaa
2
dl
juoksevaa margariinia tai voisulaa (200 g)
Päälle:
6-7
dl
puolukoita tai herukoita (2 pss, jos pakaste)
Muruseos:
50
g
öljyä tai margariini- tai voisulaa (½ dl)
1
dl
sokeria
2
dl
kookoshiutaleita

Ohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle.

  3. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.