Masariinit ovat murotaikinaleivonnaisia, joissa on herkullinen hillosydän ja mantelitäyte. Leivospohjiin on tässä käytetty Myllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa. Täytehilloksi sopii parhaiten marmeladi, koska se kestää hyvin paistamisen uunissa.
Leivosten koko vaikuttaa määrään, tässä masariinit on tehty muffinipellin koloihin. Voit käyttää myös pieniä ”vanhanaikaisia” peltivuokia, jolloin annoksesta voi syntyä jopa 20 pikkuleivosta.
(appelsiinikuorta, kuivattuja appelsiinisuikaleita, sukaattia tai koristerakeita)
Ohje
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Vaahdota täytteen huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten ja vaahdota myös mantelijauhe näiden välissä mukaan. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on sekoitettu. Mausta täyte mieleisen manteliseksi.
Voitele muffinipellin kolot tai leivosvuoat. Painele taikina sormin leivosvuokien pohjille ja reunoille ohuelti. Lusikoi jokaisen leivonnaisen pohjalle teelusikallinen marmeladia ja jaa sen päälle mantelitäyte.
Paista masariineja 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Irrota jäähtyneet leivokset vuoista varovasti.
Sekoita kuorrutus paksuksi tahnaksi ja värjää sitä halutessasi aavistuksen keltaisemmaksi. Levitä kuorrutus leivosten pintaan. Koristele masariinit halutessasi koristerakeilla.
Masariineistä saa gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta murotaikinaa tai valmistamalla murotaikina gluteenittomista jauhoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta