Pullarinkilät ovat perinteinen juhlaleivonnainen, pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi. Pullaa arvostettiin ennen, koska sitä oli varaa syödä vain harvoin, kuten juhlissa, juhannuksena ja jouluna. Yllätä vieraasi itse leivotuilla pullarinkilöillä! Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullarinkilät, pikkupullataikina saa olla pehmeämpää kuin pitkotaikina.
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuista nauhaa, kierrä se kaksinkerroin kierteelle ja yhdistä rinkiläksi. Samasta taikinasta voi valmistaa myös pyöreitä tai muun mallisia pikkupullia.
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa 8-12 min.
Tässä on käytetty Erikoisvehnäjauhoja. Mikä etu siinä on? Olen oppinut, että jos paketissa on pullan kuva, siitä tulee hyvää pullaa ja kakkujauhosta hyviä kakkuja, mutta tässä on siis kakkujauhoja.