Pullapitko on klassinen suomalainen leivonnainen jonka salaisuus piilee taikinan valmistuksessa – oikein tehtynä taikinasta tulee ilmava, kuohkea ja herkullinen. Katso reseptin alla olevasta videosta parhaat vinkit pullapitkoon.
Muista käyttää Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja, jotka takaavat taikinaan parhaan sitkon. Taikina kohotetaan huolellisesti, ja valmiit letitetyt pitkot koristellaan raesokerilla ja mantelilastuilla ennen paistoa. Valmista pitkot vaikkapa viikonlopun kahvipöytään tai juhlapöydän kruunuksi – pullapitko on aina varma suosikki!
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan.
Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia.
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla ennen paistamista. Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Katso videovinkit
Voidaksesi katsoa videon, sinun pitää ensin hyväksyä kohdistamisevästeet. Siirry ja hyväksy "Kohdistamisevästeet".