Katso video ohjeen alta!

10 kohtaa onnistuneeseen pullapitkoon:

1. Käytä kädenlämpöisiä aineita, jotta hiiva toimii.

2. Puolikarkeat vehnäjauhot ovat parhaita pullataikinaan, niillä syntyy paras sitko.

3. Nesteeksi sopii maito, kauramaito, mantelimaito tai soijamaito, neste tulee lämmittää kädenlämpöiseksi.

4. Lisää jauhot pikkuhiljaa, jotta ne ehtivät turvota alustettaessa, alussa vatkaten ilmaa joukkoon, kädellä tai puuhaarukalla.

5. Muista vaivata taikina hyvin, jota syntyy runsaasti sitkoa.

6. Jätä taikina pehmeäksi, älä käytä liikaa jauhoja.

7. Kohota taikina lämpimässä, peitettynä, esim.: lämminvesiallas tai uuni +40 astetta.

8. Letitä pitko kolmella tai neljällä tangolla.

9. Kohota pitkot kunnolla leivinliinan alla.

10. Voitele pulla kohotettuna, koristele raesokerilla ja halutessa mantelilastuilla, paista uunin alimmalla tasolla.

Ainekset 2 isoa pitkoa 4 säikeelle annosta

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
1-2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
muna
n.150
g
voita tai margariinia
Pinnalle:
munaa, raesokeria, mantelilastuja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan.

  2. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. 

  3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia.

  4. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla ennen paistamista. Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.