Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

25
g
hiivaa
3
dl
maitoa
150
g
smetanaa tai ranskankermaa
100
g
porkkanaraastetta
1-2
tl
kirveliä
½-1
tl
suolaa
2
munaa
Paistamiseen:
voita

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen smetana-maitoseokseen. Lisää jauhot, porkkanasose, keitetty jäähtynyt riisi, kirveli ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset taikinaan.

  2. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 1-2 tuntia tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli (jääkaapissa).

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen kohonneeseen taikinaan.

  4. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi raikkaan puolukkahillon kanssa.

Resepti:
Aija Huovila, Ruuhijärvi. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.