Kolmen kastikkeen harmoniaa! Täytetyissä cannelloneissa riittää puuhasteltavaa, mutta kyseessä onkin todellinen juhlaruoka, johon uhrattu aika ja vaiva palkitsee.

Ainekset n. 4 annosta annosta

pinaatti-ricottatäytettä (kts. ohje alla)
1
rkl
voita
béchamelkastiketta (kts. ohje alla)
chili-tomaattikastiketta (kts. ohje alla)
Pinaatti-ricottatäyte:
200
g
babypinaattia
2
kpl
purjoa
2
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
rku
basilikaa (lehdet)
2
prk
ricottaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Béchamel:
100
g
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
1
l
punaista maitoa
150
g
parmesaania raastettuna
valkopippuria
ripaus muskottia
vähän suolaa
Chili-tomaattikastike:
1
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
2
tuoretta punaista chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1
rkl
kuivattua timjamia
2
keskikokoista sipulia hienonnettuna
4
keskikokoista sipulia hienonnettuna
1
rkl
Worcestershire-kastiketta
2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattipyreetä
½
rkl
punaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohje

Cannelonit:

  1. Täytä cannelonit pinaatti-ricottamassalla pursotinpussilla.
  2. Voitele korkeareunainen uunivuoka ja lado täytetyt cannellonit vierekkäin & päällekkäin vuokaan.
  3. Kaada päälle béchamelkastike. Tarkoitus on, että koko komeus peittyy kastikkeen alle.
  4. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua, niin saat nätimpiä annoksia.
  6. Lado cannellonit lautasille ja lusikoi kuumaa tomaattikastiketta päälle. Ei liikaa, muuten se jyrää alleen täytteen herkät maut.

Pinaatti-ricottatäyte:

  1. Ryöppää pinaatit suolavedessä nopeasti, purista siivilää vasten vedet pois ja hienonna.
  2. Viipaloi pesty purjo ohuiksi renkaiksi ja kuullota ne voi-öljyseoksessa pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Älä ruskista.
  3. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä, kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kulhossa purjo, hienonnettu pinaatti, hienonnettu basilika ja ricotta.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.

Béchamel:

  1. Sulata voi kattilassa ja vispaa siihen kierrevatkaimella jauhot. Anna ruskistua pari minuuttia jatkuvasti vatkaten.
  2. Kaada maito voi-jauho-seokseen pieninä noroina koko ajan vatkaten. Anna kiehahtaa, mutta muista vatkata jatkuvasti, sillä kastike palaa helposti pohjaan. Ota lämpö pois levyltä ja vatkaa sekaan parmesaani. Mausta muskotilla ja ripauksella valkopippuria.

Chili-tomaattikastike:

  1. Kuullota voi-öljy-seoksessa hienonnettua chiliä ja timjamia pari minuuttia. Lisää sipuli ja jatka kuullottamista 10 minuuttia. Älä ruskista.
  2. Lisää joukkoon valkosipuli. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää Worcestershire-kastike ja valkoviini, sekoita hyvin ja anna nesteen haihtua melkein kokonaan. 
  3. Lisää pannulle tomaattimurska, pyree ja punaviinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Keittele hiljalleen noin 60 minuuttia välillä pohjan kautta sekoittaen.
  5. Surauta kastike sauvasekoittimella ja paseeraa siivilän läpi tasaisen samettiseksi.
  6. Tarkista maku. Lisää suolaa, jos tarvitsee. Jossain tapauksessa myös ripaus sokeria on paikallaan.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.