Papuja, pinaattia ja ohraa! Täyttävää ja ennen kaikkea maittavaa. Jos tunnet tarvetta lihaisampaan ilmaisuun, heitä sekaan kypsymään suupaloiksi pilkottua raakamakkaraa tai rapeaksi paistettua pekonia murusteltuna.

Ainekset noin 4:lle annosta

3
rkl
oliiviöljyä
1
iso sipuli hienonnettuna
1
pieni fenkoli ohuina siivuina
6
valkosipulinkynttä
1
tlk
GoGreen kikherneitä (kypsiä)
200
g
kirsikkatomaatteja
7
dl
kasvislientä
3
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
tlk
valkoisia papuja
100
g
pinaattia
raastettua parmesaania
basilikaa koristeluun

Ohje

 

  1. Lämmitä öljy, lisää sipuli, fenkoli ja valkosipuli. Paista pehmeiksi, noin 12-15 minuuttia.
  2. Murskaa puolet kik-herneistä ja lisää pannulle, tomaattien, kasvisliemen ja ohran kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kansi päällä välillä sekoittaen, kunnes ohra on pehmeää, noin 30-40 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.
  3. Lisää lopuksi mukaan jäljelle jääneet kik-herneet, pavut ja pinaatti. Keitä kunnes pinaatti on kypsää, pari minuuttia.
  4. Jaa kulhoihin, mausta parmesaanilla. Koristele basilikan lehdillä ja tarjoa heti.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.