Haettu sivustolta 24.11.2024
Papuja, pinaattia ja ohraa! Täyttävää ja ennen kaikkea maittavaa. Jos tunnet tarvetta lihaisampaan ilmaisuun, heitä sekaan kypsymään suupaloiksi pilkottua raakamakkaraa tai rapeaksi paistettua pekonia murusteltuna.
Ainekset noin 4:lle annosta
3
rkl
oliiviöljyä
1
iso sipuli hienonnettuna
1
pieni fenkoli ohuina siivuina
6
valkosipulinkynttä
1
tlk
GoGreen kikherneitä (kypsiä)
200
g
kirsikkatomaatteja
7
dl
kasvislientä
3
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1
tlk
valkoisia papuja
100
g
pinaattia
raastettua parmesaania
basilikaa koristeluun
Ohje
- Lämmitä öljy, lisää sipuli, fenkoli ja valkosipuli. Paista pehmeiksi, noin 12-15 minuuttia.
- Murskaa puolet kik-herneistä ja lisää pannulle, tomaattien, kasvisliemen ja ohran kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kansi päällä välillä sekoittaen, kunnes ohra on pehmeää, noin 30-40 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.
- Lisää lopuksi mukaan jäljelle jääneet kik-herneet, pavut ja pinaatti. Keitä kunnes pinaatti on kypsää, pari minuuttia.
- Jaa kulhoihin, mausta parmesaanilla. Koristele basilikan lehdillä ja tarjoa heti.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua