Ainekset 9 annosta

1
muna
1
dl
sokeria
tl
suolaa
1
rkl
kardemummaa (1 putkilo)
1
dl
maitorahkaa (100 g)
1
dl
maitoa
2
tl
leivinjauhetta
75
g
margariinia tai voita
Pinnalle:
1
muna
raesokeria
Vinkki 1: Marjapullat:
1
annos
pikapullataikinaa
Täyte:
2
dl
paistonkestävää marmeladia, esim. mustikka (200 g)
n. 2
dl
marjoja (100 g), esim. mustikoita
Vinkki 2: Suklaiset ruusupullat:
1
annos
pikapullataikinaa
Täyte:
100
g
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
n. 8
palaa
suklaata (50 g)

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
  2. Sulata ennen leivontaa taikinaan lopuksi lisättävä margariini tai voi, jätä se jäähtymään.
  3. Riko muna isoon kulhoon.
  4. Mittaa sokeri, suola ja kardemumma joukkoon.
  5. Lisää rahka ja maito joukkoon. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
  6. Sekoita erikseen leivinjauhe 1 dl jauhoja.
  7. Lisää 1 dl leivinjauhe-jauhoseosta ja 2 dl vehnäjauhoja taikinanesteeseen, sekoita huolella muutama minuutti tasaiseksi.
  8. Lisää jäähtynyt sula rasva taikinaan ja sekoita.
  9. Lisää loput jauhot taikinaan vähän kerrallaan sen verran, että pikapullataikina jää pehmeäksi.
  10. Leivo valmis taikina heti. Muotoile taikina paksuksi n. 20 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se 9 osaan.
  11. Pyöritä palat pikkupulliksi käsin ja asettele pullat uunipellille asetetun leivinpaperin päälle väljästi.
  12. Riko voiteluun tuleva muna lasiin. Sekoita munan rakenne rikki haarukalla.
  13. Voitele pullat munalla kauttaaltaan pullasutia apuna käyttäen.
  14. Ripottele voideltujen pullien pinnalle raesokeria.
  15. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.
  16. Nauti pullat tuoreena.

Vinkki 1: Paina pikkupullien keskustat mataliksi pienen lasin pohjalla ja paina syvennyksiä matalaksi vielä lisää sormien avulla. Laita jokaisen pullan syvennyksen 1 rkl paistonkestävää marmeladia ja 1 rkl marjoja. Tee voitelu kuten edellä.

Vinkki 2: Saksi pikkupulliin saksien kärjillä ruusujen suomuja. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi teräväällä veitsellä, sekoita rouhe rahkaan. Laita jokaisen pullan keskelle 1–2 tl suklaarahkaa. Voitele pullat munalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.