Haettu sivustolta 5.11.2024
Ainekset 9 annosta
1
muna
1
dl
sokeria
⅓
tl
suolaa
1
rkl
kardemummaa (1 putkilo)
1
dl
maitorahkaa (100 g)
1
dl
maitoa
2
tl
leivinjauhetta
75
g
margariinia tai voita
Pinnalle:
1
muna
raesokeria
Vinkki 1: Marjapullat:
1
annos
pikapullataikinaa
Täyte:
2
dl
paistonkestävää marmeladia, esim. mustikka (200 g)
n. 2
dl
marjoja (100 g), esim. mustikoita
Vinkki 2: Suklaiset ruusupullat:
1
annos
pikapullataikinaa
Täyte:
100
g
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
n. 8
palaa
suklaata (50 g)
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
- Sulata ennen leivontaa taikinaan lopuksi lisättävä margariini tai voi, jätä se jäähtymään.
- Riko muna isoon kulhoon.
- Mittaa sokeri, suola ja kardemumma joukkoon.
- Lisää rahka ja maito joukkoon. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Sekoita erikseen leivinjauhe 1 dl jauhoja.
- Lisää 1 dl leivinjauhe-jauhoseosta ja 2 dl vehnäjauhoja taikinanesteeseen, sekoita huolella muutama minuutti tasaiseksi.
- Lisää jäähtynyt sula rasva taikinaan ja sekoita.
- Lisää loput jauhot taikinaan vähän kerrallaan sen verran, että pikapullataikina jää pehmeäksi.
- Leivo valmis taikina heti. Muotoile taikina paksuksi n. 20 cm pitkäksi pötköksi ja jaa se 9 osaan.
- Pyöritä palat pikkupulliksi käsin ja asettele pullat uunipellille asetetun leivinpaperin päälle väljästi.
- Riko voiteluun tuleva muna lasiin. Sekoita munan rakenne rikki haarukalla.
- Voitele pullat munalla kauttaaltaan pullasutia apuna käyttäen.
- Ripottele voideltujen pullien pinnalle raesokeria.
- Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.
- Nauti pullat tuoreena.
Vinkki 1: Paina pikkupullien keskustat mataliksi pienen lasin pohjalla ja paina syvennyksiä matalaksi vielä lisää sormien avulla. Laita jokaisen pullan syvennyksen 1 rkl paistonkestävää marmeladia ja 1 rkl marjoja. Tee voitelu kuten edellä.
Vinkki 2: Saksi pikkupulliin saksien kärjillä ruusujen suomuja. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi teräväällä veitsellä, sekoita rouhe rahkaan. Laita jokaisen pullan keskelle 1–2 tl suklaarahkaa. Voitele pullat munalla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua