Ainekset 50-60 kpl annosta

8
dl
vettä
50
g
hiivaa
2
rkl
sokeria
2
tl
suolaa
½
dl
pullomargariinia tai öljyä

Ohje

  1. Liuota murustettu hiiva kädenlämpöiseen veteen, vatkaa sekaan kauraleseet, sokeri ja suola. Lisää n. 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja ja alusta hyvin. Lisää rasva ja tarvittaessa jauhoja.
  2. Vaivaa taikina hyvin, mutta jätä se pehmeäksi, jolloin sämpylöistäkin tulee pehmeitä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.
  3. Kaada taikina leivinpöydälle, hiero ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Leivo tangoiksi ja jaa pieniksi sämpylöiksi. Nosta joko sellaisenaan tai palloiksi pyöritettyinä pellille leivinpaperin päälle.
  4. Anna kohota n. 30 minuuttia ja paista 225-asteessa 8-10 minuuttia uunin keskiosassa. 
Resepti:
Kati Nappa

Vinkit

Mikäli teet sämpylöitä etukäteen pakastimeen esim. juhlia varten tai koululaisten välipala-ainekseksi, anna niiden jäähtyä kunnolla ennen pakkaamista sopivan kokoisiin pusseihin. 

Jäähdytä sämpylöitä jonkin aikaa jääkaapissa ennen pakastamista. Ota sämpylöitä aina tarpeen mukaan pakkasesta, sillä ne ovat tuoreimmillaan heti sulettuaan.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.