Herkullinen kasvistäyte tortilloille syntyy helposti uunissa. Koko komeuden kruunaa basilikan makuinen avokadosalsa. Salsaohjetta voit varioida oman makusi mukaan melkein loputtomasti yrttejä ja pääraaka-ainetta vaihtamalla, kunhan pidät mittasuhteet suunnilleen samoina.

Ainekset 2-4:lle annosta

10
kpl
keskikokoista puikulaperunaa (tai vastaavaa)
200
g
tuoreita herkkusieniä
300
g
kirsikkatomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
3
tl
juustokuminaa
1
tl
oreganoa
1
tl
savupaprikaa
1
tl
chilijauhetta (jos käytät tulista savupaprikaa, jätä chilijauhe pois)
muutama oksa tuoretta timjamia
Tarjoiluun:
1
pkt
tortilloja (8 kpl)
1
lime
2
dl
turkkilaista jogurttia
basilika-avokadosalsaa (ohje alla)
Basilika-avokadosalsa:
3
avokadoa kuorittuna ja kivi poistettuna
1
vihreä chili
1
rku
basilikaa
1
iso sipuli pilkottuna
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
lime-mehua
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Leikkaa perunat neljään tai kuuteen osaan koosta riippuen. Puolita herkkusienet.

  2. Laita perunat, herkkusienet ja kirsikkatomaatit kulhoon. Ripottele päälle öljy, juustokumina, oregano, savupaprika, chilijauhe ja timjaminoksat. Sekoita hyvin. Levitä kasvikset tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

  3. Lämmitä tortillat mikrossa tai uunissa. Annostele tortilloiden päälle kasvikset. Viimeistele limellä ja jogurtilla. Ripottele päälle basilika-avokadosalsaa.

Basilika-avokadosalsa:

  1. Surauta kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Valmista itse tortillalettuja:

Voit valmistaa ohjeillamme perinteisiä vehnätortilloja tai kauraisia tortilloja, valitse mieleisesi!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.