Mämmin valmistus on vähän kuin ruisleivän teko, se on tarkkaa ja aikaa vievää puuhaa, mutta toisaalta helppoa ja halpaa.
Kerron tässä reseptissä vinkkejä, miten onnistut perinteisen pääsiäisherkun, mämmin teossa itse.
Perinteiseen vanhan ajan mämmiin ei lisätä sokeria eikä siirappia, se valmistuu huokeista aineista: mämmimaltaasta, ruisjauhosta ja vedestä.
Imellyttämisvaiheissa pitää olla tarkkana, lämpötila täytyy olla tasainen, eikä sitä saa alittaa eikä ylittää. Mämmiseos ei saa kiehua imeltymisvaiheessa, jolloin entsyymitoiminta kuolee. Toisaalta seoksen tulee olla riittävän kuumaa, vähintään +60 astetta, jotta imeltyminen ylipäätään käynnistyy. Lue lisää mämmin valmistuksesta Arja Elinan uudesta blogista, jossa käsitellään mämmin valmistusta sekä 2020-luvun mämmitrendejä!