Oletko kokeillut mämmin valmistusta?

Se on aikaa vievää, mutta helppoa. Tästä annoksesta valmistat herkuteltavaa myös ystäville. Jos teet omiin tarpeisiin, voit puolittaa ohjeen. Valmiin mämmin voit myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Ainekset n. 8:lle annosta

3
l
vettä
dl
mämmi- ja leipämaltaita
1
tl
suolaa
1-2
rkl
pomeranssinkuorta
2
dl
siirappia

Ohje

  1. Lämmitä 1 litra vettä höyryävän kuumaksi, ei kiehuvaksi. Käytä kattilaa, jossa ei ole muoviosia, tai metallista isoa kulhoa.
  2. Sekoita joukkoon vispilällä vatkaten 2 ½ dl mämmi- ja leipämaltaita ja 4 dl ruisjauhoja. Laita kattila tai kulho 50-asteiseen uuniin ja anna seoksen imeltyä kaksi tuntia.
  3. Lisää sitten seokseen jälleen saman verran höyryävän kuumaa vettä, sekä mämmi- ja leipämaltaita ja ruisjauhoja.
  4. Anna imeltyä jälleen kaksi tuntia.
  5. Lisää vielä kolmas erä vettä, mämmi- ja leipämaltaita, sekä ruisjauhoja. Mausta seos suolalla, pomeranssinkuorella ja siirapilla. Keitä seosta liedellä noin 15 minuuttia ja jäähdytä yön yli.
  6. Jaa mämmi uunivuokiin ja jätä reilusti kuohumisvaraa.
  7. Kypsennä mämmiä 125 asteessa noin neljä tuntia.
  8. Tarjoa jäähtyneen mämmin kanssa kermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.