Ainekset noin 40 kpl annosta

1
dl
vettä
2
munaa
½
tl
suolaa
Täyte:
1
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
1
sipuli
1
tl
meiramia
1
tl
jauhettua mustapippuria
1
tl
suolaa
1
dl
smetanaa
Keitinliemi:
2
l
lihalientä, jossa suolaa (tai vettä+lihaliemikuutioita)
10
maustepippuria
1
laakerinlehti

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset hyvin tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Valmista täyte paahtamalla jauheliha ja sipuli ja maustamalla seos. Kaaviloi taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota taikinasta pyöreällä muotilla pieniä (5-6 cm) kakkuja.

  2. Voitele niiden reunat vedellä ja laita jokaisen keskelle 1 tl täytettä; taita puolikuuksi sulkien reunat tiiviisti kiinni. Taivuta kärjet yhteen ja laita viileään.  Kiehauta lihaliemi mausteineen ja laita pelmenit kypsymään kiehuvaan liemeen 10-15 min. Nosta pois reikäkauhalla.  Tarjoile kuumina smetanan kanssa alkupalana tai lihaliemen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.