Ainekset uunipellillinen, 20-25 annosta

2
tl
soodaa
1
rkl
jauhettua kardemummaa
3
dl
sokeria (josta 1 dl voi olla hunajaa)
4
kananmunaa
3
dl
piimää tai jogurttia
1
dl
voi- tai margariinisulaa (100 g)
Päälle:
n.10
pientä omenaa (isoja vähemmän)
Muruseos:
1
dl
voi- tai margariinisulaa (100 g)
2
dl
hunajaa

Ohje

  1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää munat, piimä ja sula rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada se voidellulle hiutaleilla leivitetylle leivinpaperille isolle uunipellille.
  2. Lohko omenat tortun päälle kauniisti. Kuumenna muruseosta varten rasva ja hunaja sulaksi. Ota pois liedeltä tai mikrosta ja lisää siihen hiutaleet. Ripottele seos tortun pinnalle.
  3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Jaa hieman jäähtyneinä neliöiksi. Puolittamalla ainekset saat pyöreän piirakan (n. 30 cm).
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.