Ainekset 4:lle (vaikka kalan lisäkkeeksi vaihteluna uusiin perunoihin) annosta
1
iso sipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
4
dl
pitkäriisiä
n.14
dl
hyvää kanalientä
2
dl
valkoviiniä
5
dl
parmesaanijuustoraastetta
koristeeksi parmesaanilastuja
Ohje
Kuullota sipuli reilussa öljyssä. Lisää riisi kuullottumaan hetkeksi. Lisää viini ja kiehuvaa kanalientä pari kauhallista kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät seuraavat kauhalliset.
Sekoita joukkoon lopuksi parmesaaniraaste. Risotto saa olla erittäin löysää ja riisit vähän napakoita.
Ysi senvuoksi, että itse lisäsin vielä ½ pussia sahramia viimeisen liemikauhallisen kanssa, ja senjälkeen muuttui täydeksi kympiksi! Oli lohen kanssa mielettömän ihanaa!