Vuoraa pieni neliskulmainen vuoka (noin 15 cm x 15 cm) tai vastaavan mittainen pyöreä vuoka leivinpaperilla tai tuorekelmulla reunoja myöten.
Valmista ensin pohja. Mittaa tehosekoittimeen kaurahiutaleista ¾ dl, mantelirouhe, kookosöljy, vaahterasiirappi sekä suola. Soseuta ainekset hiekkamaiseksi massaksi tehosekoittimessa.
Lisää loput kaurahiutaleet vähitellen, ja sekoita, kunnes taikina on jämäkkää, mutta silti vielä muovattavissa. Pyri jättämään taikina rouheiseksi.
Taputtele pohja kelmun päälle vuoan pohjalle ja laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.
Mittaa täytteen manteli- tai maapähkinävoi, kookosöljy, vaahterasiirappi, vaniljajauhe ja suola kattilaan ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Mikäli seosta on vaikea sekoittaa, voit kuumentaa seosta miedolla lämmöllä varovasti koko ajan sekoittaen. Mikäli kuumennat täytettä, anna sen jäähtyä 10 minuuttia ennen kuin lisäät siihen murot.
Lisää jäähtyneeseen seokseen riisimurot (ja proteiinijauhe). Sekoita tasaiseksi ja kaada jäätyneen pohjan päälle. Laita vuoka takaisin pakastimeen.
Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai liedellä vesihauteessa. Kaada sulanut suklaa jäätyneen täytteen päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi, jotta suklaakuorrute kovettuu hieman. Leikkaa paloiksi, ennen kuin suklaa on kokonaan kovettunut.
Kommentteja ja keskustelua