Ainekset noin 20 kpl annosta

1
pkt
(500 g) luomuporkkanasosetta
1
ps
(11 g) kuivahiivaa
2
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
dl
suolapähkinöitä
½
dl
öljyä

Ohje

  1. Lämmitä porkkanasose noin 42 -asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää soseeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja vähitellen jauhoja. Rouhi suolapähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan öljyn kanssa.

  2. Alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa. Painele taikinasta ilmakuplat pois.

  3. Jaa taikina 20 tasakokoiseen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Paista sämpylät 225 -asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

Resepti:
Resepti: Mari Tuuri, Uusikaupunki, Kotikokki-kilpailu/Leivonnaisreseptit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.