Ainekset noin 20 annosta

1
munanvalkuainen
dl
sokeria
(hiven keltaista karamelliväriä)
150
g
pääsiäisrakeita

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan. Painele hieman kohmeista taikinaa (jälki)ruokalusikan pesään ja vedä se siitä leivinpaperin päälle. Tai pyörittele taikinasta pieniä palloja ja litistä ne sormin kananmunan muotoon leivinpaperin päälle (n. 3,5 x 5 cm kokoiseksi).
  2. Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri kiiltäväksi vaahdoksi (n. 4-5 min). Voit halutessasi lisätä vaahtoon pienen hivenen keltaista karamelliväriä (ole varovainen, karamelliväri värjää helposti pienelläkin määrällä).
  3. Levitä vaahtoa pikkulusikalla kauttaaltaan keksien pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Voit myös laittaa jokaisen keksin päälle munan mallisen, paistonkestävän pääsiäissokerimakeisen tai esim. keltaisia nonparelleja.
  4. Paista uunissa 200-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, noin 7-9 min. Varo paistamasta liikaa!

VINKKI 1: Voit päällystää vain puolet kekseistä marengilla ja tehdä kekseistä täytekeksejä lusikkaleipien tapaan laittamalla päällystetty ja päällystämätön keksi pohjat vastakkain ja väliin marmeladia.

VINKKI 2: Jos haluat suklaisia keksejä, lisää kauramurotaikinan joukkoon 2-3 tl vahvaa kaakaojauhetta ja tummaa suklaarouhetta.

VINKKI 3: Voit valmistaa keksit myös ilman marenkia. Laita vain tällöin keksin päälle paistonkestävä pääsiäismakeinen. Älä paista keksejä tässä tapauksessa kuin mahdollisimman lyhyen aikaa, jotta karkki ei hajoa uuniin. Voit testata karkin paistonkestoa ensin yhdellä karkkikeksillä uunissa. Mikäli karkki ei kestä paistamista, raesokeri lienee paras "hätä"apukorvike.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.