Tämä pääsiäisherkku sisältää pähkinäsuklaalevitettä, joka kovettuu jääkaapissa ja kiinnittää samalla tikun paikoilleen. Huoneenlämmössä täyte vähitellen pehmenee, joten tikkarit kannattaa asettaa tarjolle tarjoilulautasen päälle.

Tikkarit voi tarjoilla myös koristeltuina pikkuleipinä. Silloin täytteen voi korvata maustetulla tuorejuustolla (makuna esim. maitosuklaa, vanilja, mango tai sitruuna), marmeladilla tai muilla pikkuleipätäytteillä.

Itse käytin koristelussa värillisiä Candy melts -nappeja. Kokeilin samalla valkoisten nappien värjäämistä elintarvikevärillä ja sekin onnistuu. Edellytyksenä kuitenkin on, että käytät jauhemaista tai pastaväriä (minä käytin jälkimmäistä).

Myös valkosuklaata voi värjätä samoilla väreillä pastellisävyihin. Väriä koristeluun saa myös nonparelleilla ja koristerakeilla. Silloin pursotuksen voi tehdä yksivärisenä esim. tummasta tai valkoisesta suklaasta. Myös pikeeri käy koristeluun, sitä voi värjätä nestemäisilläkin elintarvikeväreillä.

Ainekset 15 - 20 annosta

Taikina:
Täyte:
pähkinäsuklaalevitettä (Nutella)
Koristelu:
Candy-melts -nappeja tai valkosuklaata
(elintarvikeväriä)
Lisäksi:
grilli- tai tikkaritikkuja

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön. Kauli sulanut taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla ympyröitä. Saat munan muotoisia kuvioita kaventamalla ympyrää samalla muotilla. Laita kuviot pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 7 minuutta. Anna jäähtyä.

  2. Laita pikkuleivän päälle reilu nokare pähkinäsuklaalevitettä ja paina keskelle tikku (grillitikusta kannattaa valita tylppä pää). Paina toinen pikkuleipä päälle. Nosta pikkuleipätikkarit jääkaappiin jähmettymään.

  3. Sulata Candy meltsit laittamalla ne minikokoisiin pakastuspusseihin. Sulje huolellisesti ja laita varmistukseksi pussi kiinni vielä pussinsulkijalla. Upota pussit sitten kuumaan veteen laskemalla astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Laita lautanen tai kulho painoksi, jotta pussit pysyvät veden alla. Painele välillä ja tarvittaessa vaihda vesi hetken kuluttua. Kun meltsit ovat sulaneet, kuivaa pussit ja leikkaa pussien kulmiin pieni aukko.

  4. Huom! Jos värjäät valkoisia Candy meltsejä tai valkosuklaata itse, tee sulattaminen lautasella mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) ja sekoita väri suklaasulaan. Kaada pursottamista varten pakastuspussin sisälle.

  5. Koristele tikkarit karkkisulalla. Säilytä jääkaapissa.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.