Someleipurimme Leena pyöräytti pääsiäisen kunniaksi suklaisen kakun, joka tuo mieleen lapsuudesta tutut herkkupalat – tämä kakku nimittäin kätkee sisäänsä makean yllärin. Pistä sinäkin jännitystä pääsiäiseen ja leivo Leenan superhelppo kakku kahvipöytään!

Ainekset Yhdestä annoksesta taikinaa syntyy 2 litran kakku eli noin 30 viipaletta annosta

Taikinaan:
150
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
2
sitruunan raastettu kuori ja mehu (n. 1,5 dl)
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kermaa
kourallinen pieniä, rapeakuorisia suklaamunia
Voiteluun:
voita tai margariinia
Koristeluun:
kourallinen pieniä suklaamunia
tomusokeria tai valkosuklaata

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.

  2. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.

  3. Mittaa ja sekoita kuivat aineet kulhoon.

  4. Pese sitruunat huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.

  5. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  6. Lisää raastettu sitruunankuori kananmunavaahtoon.

  7. Lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehua, siivilöityä jauhoseosta ja kermaa sekoittaen.

  8. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.

  9. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka. Annostele siihen ⅔ taikinasta.

  10. Asettele taikinan päälle tiheään pieniä, rapeakuorisia suklaamunia.

  11.  Annostele loput taikinasta suklaamunien päälle.

  12. Tasoita pinta ja vedä keskelle ura, jotta kakku kohoaa tasaisesti.

  13. Kypsennä uunin alaosassa noin 50 minuuttia ja testaa kypsyys tikulla.

  14. Anna kakun levätä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä mielellään seuraavaan päivään.

  15. Koristele suklaamunilla ja tomusokeripilvellä tai sulasta valkosuklaasta tehdyillä raidoilla.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.