Pääsiäisen kunniaksi pyysimme Someleipurit 2023 keksimään toisilleen inspiroivat leivontahaasteet. Anna haastoi Pihla Sallisen(@metsavadelma) leipomaan jotakin hyvää, makeaa ja hedelmäistä Myllyn Paras Kauraleseestä, joka rikastaa leivontaa kuitupitoisuudellaan. Pihla keksi, että britakakkuhan tästä tuotteesta on leivottava:
"Olin innoissani Annan antamasta tehtävästä, ja idea britakakusta tuli lähes heti mieleeni." Britakakku on vastustamattoman keveä ja yllättävän helppo herkku, vaikka marengin vaahdotus saattaa kuulostaa jännittävältä varsinkin kokemattomalle vispaajalle. Pihlalla on kuitenkin takuuvarmat vinkit täydelliseen marenkiin:
"Onnistuneen marengin salaisuus on huolellisessa kananmunien erottelussa ja tarpeeksi pitkässä vatkausajassa. Valkuaisten joukkoon ei saa päästää lainkaan keltuaista. Jos taas marenkia vatkaa liian vähän aikaa, massa voi lässähtää eikä välttämättä paistu kunnolla."
Nappaa pian vispilä käteen ja anna Pihlan passionhedelmäisen britakakun ihastuttaa itsesi ja vieraasi!
Minulla ei ollut vadelmia, mutta pakastemansikat olivat mielestäni ihan hyviä vattujen korvikkeita.
En saanut tuosta marengista niin hienoa kuin kuvan kakussa oli.
Tein ensimmäistä kertaa britakakkua ja tämä kakku onnistui! Oli tosi hyvää! Ihanan näköinen ja makuinen. Tästä tulee varmasti pääsiäisperinne! Aion myös kokeilla muihinkin sesonkeihin, toimisiko raparperi passionhedelmän tilalla...