Pääsiäisen kunniaksi pyysimme Someleipurit 2023 keksimään toisilleen inspiroivat leivontahaasteet. Anna haastoi Pihla Sallisen (@metsavadelma) leipomaan jotakin hyvää, makeaa ja hedelmäistä Myllyn Paras Kauraleseestä, joka rikastaa leivontaa kuitupitoisuudellaan. Pihla keksi, että britakakkuhan tästä tuotteesta on leivottava:

"Olin innoissani Annan antamasta tehtävästä, ja idea britakakusta tuli lähes heti mieleeni." Britakakku on vastustamattoman keveä ja yllättävän helppo herkku, vaikka marengin vaahdotus saattaa kuulostaa jännittävältä varsinkin kokemattomalle vispaajalle. Pihlalla on kuitenkin takuuvarmat vinkit täydelliseen marenkiin:

"Onnistuneen marengin salaisuus on huolellisessa kananmunien erottelussa ja tarpeeksi pitkässä vatkausajassa. Valkuaisten joukkoon ei saa päästää lainkaan keltuaista. Jos taas marenkia vatkaa liian vähän aikaa, massa voi lässähtää eikä välttämättä paistu kunnolla."

Nappaa pian vispilä käteen ja anna Pihlan passionhedelmäisen britakakun ihastuttaa itsesi ja vieraasi!

Ainekset 8 annosta

Pohja
150
g
voita
1,5
dl
sokeria
3
keltuaista
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1,5
dl
maitoa
Marenki
3
valkuaista
1,5
dl
sokeria
+ ¾
dl
mantelilastuja
Täyte
2
dl
kuohukermaa
200
g
vaniljarahkaa
3
passionhedelmää
1
rkl
sokeria
Koristelu
Koristella voi esimerkiksi tuoreilla vadelmilla, kumkvateilla ja sitruunamelissalla

Ohje

Pohja ja marenki

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  3. Pingota kahden 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Jaa taikina vuokiin ja levitä tasaiseksi.
  4. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaisia. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
  5. Jaa marenki vuokiin taikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  6. Paista 175 °C-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 20–30 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä ja irrota jäähtyneet pohjat vuoista.

Täyte ja täyttäminen

  1. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon vaniljarahka.
  2. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisältä siemenet lusikalla. Lisää täytteen joukkoon ja mausta halutessasi sokerilla.
  3. Levitä täyte pohjan päälle ja aseta toinen pohjista päälle.

Koristelu

  1. Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä sekä sitruunamelissalla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2023 Pihla Sallinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.