Omenapaistos on etenkin syksyllä todellinen sesonkiruoka, mutta sitä voi valmistaa toki ympäri vuoden.

Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia makuyhdistelmiä: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet. 

Ainekset uunivuoallinen annosta

2
dl
kirsikoita, suikaloituja luumuja tai rusinoita
½
dl
rommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
n.10
hapokasta kotimaista omenaa
1
tl
kanelia
Päälle:
150
g
margariinia (tai voita)
dl
fariinisokeria

Ohje

  1. Liota kirsikoita, rusinoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.
  2. Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia.

VINKKI: Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.